Балық-бұл адам рационындағы таптырмайтын тағам. Қолданыстағы қоректік заттар мен энергия көздерінен айырмашылығы, балық пен балық өнімдерінде ақуыздар мен май қышқылдары, сонымен қатар маңызды дәрумендер мен минералдар бар.
Бүгін біз сізге балық майының пайдасы туралы айтқымыз келеді. Бұл қоспаны қабылдау іс жүзінде міндетті болды, өйткені ол тек сүйектерді дұрыс қалыптастыруға және рахиттен қорғауға көмектеседі деп есептелген. Бұл үшін көптеген негіздер бар.
Балық майы — бұл әртүрлі триглицеридтердің қоспасы, оның құрамына 25-тен астам жоғары молекулалық май қышқылдары кіреді. Ол адам ағзасына оңай сіңеді, жоғары тағамдық құндылығымен сипатталады және май алмасуын қалыпқа келтіретін линолен, линол және архидон қышқылдарының көзі болып табылады.
Балық майларында шамамен 86% қанықпаған май қышқылдары бар. Сонымен қатар, балық майы майда еритін A, D және E дәрумендерінің көзі болып табылады. Сонымен қатар, балық майы майда еритін A, D және E дәрумендерінің көзі болып табылады.
Ғалымдар май қышқылдарының жоғары концентрациясын майшабақ филесі, лосось (лосось, форель, лосось), скумбрия және сардинада атап өтеді.
Жоғары қанықпаған майлар қандағы холестеринді төмендететін құрал ретінде тиімді. Мысалы, 30 г балық майы қандағы холестеринді 7% төмендетеді.
Материалды вице-президент, биология ғылымдарының докторы, профессор, тағамдық Биотехнологиялар және мамандандырылған Тамақ өнімдері зертханасының басшысы Ю.А. Синявский «Қазақ тағамтану академиясы ҚБ» ЖШС және «балық шаруашылығының ғылыми-өндірістік орталығы» ЖШС арасындағы меморандум аясында балық және балық өнімдерінің пайдасы туралы білімді тарату мақсатында ұсынды.